Tilbage

Vi hjælper jer med at bruge uderummet som læringsmiljø

Kombinerer læring og bevægelse

Udsmykker skolen med fagrelevant viden

Skab unikke rum med læringsfolier

Visuelle læringsmiljøer til leg og læring

Hvorfor vælge visuelle læringsmiljøer fra UNIQA?


UNIQAs læreruddannede designere udvikler æstetiske børnemiljøer med skarpt fokus på faglig værdi, legeværdi, tydelighed og visuel ro.

Visuelle læringsmiljøer skal være inspirerende, nysgerrighedsskabende, læringsunderstøttende og give alle børn og voksne lyst til at stoppe op og bruge miljøerne. Produkterne skal desuden blende naturligt ind i læringsrummet uden at larme for meget.

Derfor kræver det stærk faglig kompetence at designe de allerbedste løsninger.

Daginstitutioner

 

 

Skoler

 

 

UNIQA forvandler rum til æstetiske og læringsunderstøttende børne- og ungemiljøer.

Visuelle motiver på gulve, vægge og døre er med til at skabe en lærerig og inspirerende hverdag for børn og unge. Vi er altid klar til at give dig professionel og uforpligtende rådgivning ud fra dine ønsker. Vi matcher dine behov for et visuelt læringsmiljø fyldt med leg og læring.

Nudging

Nudging er en metode til at fremme bestemte beslutninger ved at ændre indrettelsen af miljøet for at foreslå en bestemt beslutning. Det er baseret på idéen om, at selv små ændringer i miljøet kan få indflydelse på folks adfærd og beslutninger.

Visuelle læringsmiljøer i daginstitutioner

UNIQA kan skabe visuelle motiver i børnehaver der:

 • Fremmer lysten til at lære
 • Aktivere børnene fysisk og socialt
 • Styrker børnenes tal- og bogstavkendskab
 • Fortæller fantastiske historier og eventyr
 • Stimulerer sprogudviklingen
 • Understøtter læreplanstemaerne
 • Vækker nysgerrighed og undren

 

Visuelle læringsmiljøer i skoler

UNIQA hjælper den moderne skole med visuelt:

 • At kombinere læring og bevægelse
 • At udsmykke skolen med fagrelevant viden
 • At gøre det nemt for læreren at planlægge sjove og anderledes læringsforløb
 • At understøtte elevernes læring
 • At understøtte lærernes undervisning
 • At inspirere og motivere til læring
 • At holde et fagligt fokus

Flere veje til effektiv læring

En af de få ting, vi mennesker har tilfælles, er, at vi er forskellige, og vi har således også forskellige preferencer, når det drejer sig om at lære og koncentrere os.

Når vi giver børnene mulighed for at lære på forskellige måder, bliver de mere motiverede, lærer hurtigere og har det generelt bedre i skolen.

Forskning viser at mange børn har et stort behov for at bevæge sig, og for denne gruppe er det ikke hensigtsmæssigt at sidde stille på en stol igennem længere tid. Henlægger vi undervisningen til skolegården og gangene og bruger læringsmidler i stort format, kan vi tilgodese dette behov for bevægelse, uden at det går udover fagligheden.

Den visuelle læringskanal er også meget effektiv hos de fleste mennesker, og ting, vi ser på hver eneste dag, sidder ganske enkelt rigtig godt fast i hukommelsen.

MuteDesign en del af UNIQA

I 2022 blev MuteDesign en del af UNIQA. Brandet og konceptet MuteDesign har siden 2018 udviklet kvalitetsstærke visuelle læringsmiljøer i et helt unikt og tidssvarende design.

MuteDesign er læringsunderstøttende grafisk design til skoler og daginstitutioner - et koncept forankret i æstetik, pædagogik og didaktik.  
Det er en unik produktlinje med en gennemgående grafisk rød tråd. Alle motiver passer sammen - også på tværs af fag og aldersgrupper.
Både illustrationer, layout og farveskala er udtænkt og udviklet af uddannede lærere med praksiserfaring fra folkeskolen. 

Designet er enkelt og tydeligt og uden overflødige elementer og effekter, der forstyrrer budskabet og læringen. 
Der er nøje udvalgt en smuk og nedtonet farvepalette, der påvirker sansesystemet positivt og er vigtig for perceptionen. 

Tydelig faglighed og visuel ro er midlet - Læring og trivsel er målet. 

Brochurer

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig