Tilbage

Multibaner

Unikke boldbaner til sportsgrene og aktiviteter

Skab rammer der udvikler mennesker med bevægelse, sport, spil og leg enten på den offentlige legeplads i byen, på skolen, ved fritidsinstitutionen, i børnehaven eller på boligforeningens legeområde. Det er vigtigt for jeres børn og unge at de kommer ud i den friske luft. En multibane sørger for en masse motion og sjov i hverdagen. Multibaner kan danne rammerne for at samles, både børn og voksne, i frikvarteret, i fritiden eller weekender. Sport og motion er vigtigt, fordi det øger sundhed og selvværd hos enhver der benytter sig af muligheden.

Multibanens historie

Ser man på multibaner i historisk perspektiv så startede de som simple boldbaner med et fodboldmål i hver ende og hvis det gik rigtig vildt for sig, en basket-kurv monteret ovenpå eller bagved målet. ”Multi” elementet var altså ikke en naturlig del af overvejelsen da man begyndte at tænke på boldbaner i boligforeninger, klubber, skoler m.m.
 
Dette har dog ændret sig over tid, ikke mindst grundet de muligheder som forbedrede multibane-underlag tilbyder. Fremfor kolde og sterile stålbure med det, for det meste, larmende og til tider smertefulde asfalt, så kan multibaner nu fås med de samme underlag som der bruges til faldunderlag på legepladser. Her snakker vi ikke om sand, selvom sand kan være fremragende til både fodbold og volleyball, men derimod gummibelægninger og kunstgræs som i forhold til tidligere belægninger indbyder til andre former for socialisering såsom udendørs fitness, crossfit, parkour, dans, skaterramper, løbebaner osv. Udover de aktive funktioner kan multibaner, og ikke mindst deres bander og miljøet omkring, bruges som mødested for folk i alle aldre
 
Mulighederne for alle disse unikke og fleksible aktiviteter er noget nær uendelige og med vores enestående program inden for multibaner har vi lavet alt lige fra miniboldbaner og pannabaner over multiarenaer til tagløsninger. Vi har tilmed integreret læringsmiljøer og skabt udendørs klasselokaler med vores multibanesystem

Skab social trivsel og sundhed med en multibane

Vigtige faktorer som social trivsel og sundhed er i højsædet, både hos virksomheder, kommuner, institutioner m.fl. Sundhedsproblemer som overvægt, har været stigende de sidste årtier, et problem man allerede fra barnsben observerer. Den digitale verden vi lever i, har gjort betydeligt meget for vores vaner når det kommer til bevægelse og aktivitet. Tabletten er den nemme underholdning, både for børn og voksne. Den sociale trivsel hænger sammen med det sundhedsmæssig overskud. I en undersøgelse mener 75% af vores kunder, at multibanen har skabt et socialt samlingspunkt for alle, og 41,67% fortæller at multibanen har hjulpet med at aktivere personer, som normalt ikke bevæger sig. Udendørs samlingspunkter og åbne fælles arealer inviterer til fællesskab. Multibanens sociale betydning er stor for både klubber og for lokalområdet. En af vores multibane referencer sagde at de var på udkig efter følgende ”Et socialt opholdssted for byens unge”. I vores undersøgelse fandt vi ud af, at selvom hver kunde havde deres egne grunde til at valget faldt på en multibane, så er der tre ting som kunderne er enige om:

  • Multibanen har givet nyt liv og et frisk pust til området.
  • Multibanen er et samlingspunkt for alle og inviterer til nye venskaber.
  • Multibanen fremmer bevægelse og aktivitet.

 

UNIQA Multibaner

Kombiner Multibaner med Boldbure

Hvis du ønsker at have en multibane men pladsen er lidt trang er en multibane kombineret med et boldbur en oplagt mulighed.

  • Fleksibel løsning
  • Kræver mindre plads omkring sig
  • Kan installeres i områder med høj trafik
  • Kan installeres i beboerforeningers gårdmiljøer

”Der kan dyrkes motion hele året og holder de unge væk fra deres computere og giver dem en frisk og sund fritid.”

Kunderne blev spurgt indtil hvor stor betydning multibanen havde, her svarer 50% at den har ”Stor betydning” og 40% svarer ”Meget vigtig og stor betydning”. Der ses tydeligt et afkast, som rammer de sociale værdier i lokalområderne. Der opleves mere liv og fællesskab på kryds og tværs af befolkningsgrupperne i lokalområdet.

Aktivitet for alle aldre

Aktivitetsmulighederne er mange med en multibane, og rammerne kan få alle med på legen uanset alder og niveau. Samfundet udvikler sig mod en mere stillesiddende hverdag. Som nævnt tidligere er overvægt og det mentale helbred et samfundsproblem, som skal forebygges. Mange kommuner, skoler og foreninger er opmærksomme på, at inaktivitet absolut ikke er vejen frem.

Bevægelse og motion er en vigtig faktor og med en fitnesstrend i højeste gear. Fitness træningen er også begyndt at rykke udenfor. Unge og voksne søger ud mod udendørs træning og multibanen er en oplagt mulighed med de mange muligheder for forskellige kombinationer. Boldspil på banen kan kombineres med fitness redskaber, udstyr til crossfit og parkour, skaterramper og andre aktive muligheder.

Banerne kan bruges hele året og vedligeholdelsen er nærmest ikke eksisterende. Størstedelen af vores kunder har placeret multibanen, så alle i lokalområdet kan benytte sig af den.

Multibaner skaber mere værdi til foreninger og klubber

Multibaner giver ikke kun igen til dem, som benytter sig af banen. Det er dokumenteret, at klubber og foreninger får mulighed for at komme i kontakt med ikke-organiserede boldspillere og idrætsudøvere generelt. De mål, man sætter sig internt i organisationen, skal der værktøjer til for at opnå. Multibanen har været et rigtig godt værktøj for mange og deres forventninger til banen er særdeles positiv.

  • 1/5 fortæller, at multibanen har øget interessen for foreningslivet endnu mere.
  • Internt opleves det, at medlemmer opholder sig mere i klubben eller foreningen - både før og efter træning. Banerne inviterer til at opholde sig i klubben/foreningen i hverdage og weekender og bliver hyppigt brugt i både dagtimer og sene aftentimer.

Investeringsmuligheder

Hvordan kan man realisere en multibane i sit eget lokalområde? Hos os kan man enten lave en afdragsordning, en leasingkontrakt, eller direkte betaling. Af de adspurgte havde 35 % fået støtte enten lokalt eller ved hjælp af fonde. En fond som vi anbefaler man søger, er Nordea Fonden. Den hjælper klubber, foreninger m.m. med støtte til projekter som fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
 
Læs mere om hvordan du kan få realiseret en multibane, som hjælper både medlemmer og dit lokalområde her: www.nordeafonden.dk

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig