Tilbage

Calisthenics

En sport for alle

Der er ikke behov for specialudstyr eller specielt tøj til Calisthenics eller Street Workout. Det kan udføres i almindelige sportssko, shorts og T-shirt. Det er en trendy sport, som endda tiltaler og motiverer dem, som ikke aktivt har dyrket sport, til at bevæge sig. Her udfordres begge køn og alle aldre til at teste deres krops grænser.

Styrker det sociale

I dag fungerer Danmarks mange calisthenics områder ikke mindst som et samlingspunkt for børn og unge på tværs af sociale skel og etnicitet. 

Træning med egen kropsvægt

Calisthenics er en træningsform, som er baseret på træning med din egen kropsvægt. Den kan med fordel udøves på særligt egnede stativer og redskaber. Som regel bestående af øvelser som Chin-Ups, Dips, Armbøjninger, Lunges, Planke, Håndstand og Squats mm. Alle disse øvelser foretages med brug af egen kropsvægt.

Varieret intensitet

I Calisthenics kan der være stor forskel på intensiteten i de forskellige øvelser og belastningen af de forskellige muskler. Det er derfor vigtigt at forebygge skader med specielle træningsformer. Det er nemlig ikke en konstant kropsvægt du arbejder med, det kan være forskelligt, hvilke muskler du lægger vægt på og derved vil belastningen også være forskellig.

Teknik

Når man træner Calisthenics og Street Workout er det vigtigt, at du sikrer dig en god tilpasning af kroppens strukturer, før du begynder at øge belastningen med øvelser, der er teknisk svære at udføre. På den måde kan du forebygge risikoen for skader.

Samarbejde mellem nervesystem, hjerne, sanser og dine muskler

En perfekt øvelse i at bære din egen kropsvægt kræver et koordineret samarbejde mellem dit nervesystem, hjerne, sanser og dine muskler. Derfor bruger du ofte også mere hjerneaktivitet end normal fitness på maskiner. Du vil på den måde træne alle dele af din krop med denne træningsform. Street workout giver exceptionelle resultater ved at bruge tyngdekraften og blande den med bevægelsesfærdigheder og en atletisk fysik.

Flere sunde udeområder

Calisthenics er en meget socialiserende træningsform, der kan udøves af alle hvor end rammerne er til det. Der mangler gode Calisthenics anlæg i det offentlige rum, og derfor hjælper UNIQA med gratis arkitektforslag til parter, der ønsker at danne disse rammer for sunde udeområder.

Nem tilgængelighed

Crossfit er blevet en enorm populær aktivitet de seneste år, men træningsformen kræver en del udstyr og den har også en større skadesfrekvens. Netop derfor er Calisthenics den rette træningsform, hvor der meget sjældent opstår skader, og udstyret er nemt tilgængeligt.

Calisthenics - Pakker
Calisthenics - Redskaber
Calisthenics - Børn
Calisthenics - Indendørs
Calisthenics - Inklusion
Calisthenics - Berliner
Calisthenics - Proludic

Fakta

  • Kan dyrkes af alle
  • Giver sundere børn der får rørt sig på en helt ny måde
  • Alternativ idrætsplads med mange idrætsformer
  • Øger kroppens fysiske egenskaber – Koordination, motorik, styrke og fleksibilitet
  • Forbedre den overordnede sundhed og udholdenhed
  • Sammenhold og socialt samlingspunkt
  • En del af en global bevægelse
Calisthenics - Pakker

Calisthenics - Pakker

UNIQA har i samarbejde med Team VICI's professionelle Calisthenics- og Street Workout-udøvere sammensat forskellige pakker, der hver især åbner for et bredt spektrum af anvendelsesmuligheder til styrketræning med egen kropsvægt. Pakkerne indeholder udelukkende højkvalitets udstyr fra producenten Kenguru Pro, og her findes træning for alle aldersgrupper og niveauer.  

Calisthenics - Redskaber

Calisthenics - Redskaber

Udendørs Calisthenics- og Street Workout-udstyr fra Kenguru Pro fremstilles af materialer af højeste kvalitet og ved brug af de mest moderne teknologier.

Alle Kenguru Pro's redskaber er skabt sammen med førende eksperter inden for Calisthenics, Street Workout og Para Workout. Dertil kommer at redskaberne alle er testet, sikkert, certificeret og designet patenteret.

Calisthenics- og Street Workout-redskaber kan både placeres i private haver samt parker, boligområder, skoler, universiteter og ethvert andet offentligt område til gavn for alle, fællesskabet og folkesundheden. 

Calisthenics - Børn

Calisthenics - Børn

Kenguru Pro har udviklet en række Calistenics- og Street Workout-udstyr til børn. Kenguru Pro udvikler træningsudstyr i samarbejde med professionelle atleter og olympiske trænere - de ved præcis, hvilke træningsøvelser der er fysiologisk korrekte og sikre for de forskellige aldersgrupper og dermed, hvad de forskellige træningsredskaber skal kunne tilbyde. Højder, trinbredder og andre egenskaber svarer til standarderne inden for legepladser.

Calisthenics - Indendørs

Calisthenics - Indendørs

Træningsformen Calisthenics kaldes også “fitness of city streets”, fordi træningen kan udføres ved hjælp af din egen kropsvægt i det fri på vandrette stænger, parallelstænger, styr og andre elementer. Men denne træningsform kan også flyttes indendørs, så det bl.a. er muligt at afholde træningssessioner i en specialudstyret hal.

Kenguru Pro Indoor-serien består af 10 sammensatte redskabspakker, der er perfekt egnet til praktisering af Calisthenics og Street Workout indendørs. Pakkerne kan også bruges som flytbare strukturer til sportsbegivenheder og konkurrencer på højt niveau.

Kenguru Pro Indoor-serien er løsningen til Institutioner, skoler, universiteter, Fitness-kæder, træningscentre og sportsklubber der ønsker at udvide og udvikle deres rum til Street Workout og/eller funktionel træning: Fitness Park, City Fit, Accrosport...

Calisthenics - Inklusion

Calisthenics - Inklusion

UNIQA tilbyder Kenguru Pro's speciel serie af Calisthenics- og Street Workout-udstyr til personer med handicap. Træningsudstyret er udviklet først og fremmest for at inkludere alle i denne træningsform og invitere til en sundere og mere aktiv hverdag.

Det er målet at gøre para-træningen tilgængelig så meget som muligt. 

Personer med handicap skal ikke bare sidde hjemme, men være i bevægelse fremad og kun fremad.

 

Calisthenics - Berliner

Calisthenics - Berliner

- Berliner forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Calisthenics - Proludic

Calisthenics - Proludic

- Proludic forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig