Tilbage

 Bevægelse og Motorik

Unikke løsninger til udvikling af børnenes motoriske færdigheder

Med bevægelse og motorikredskaber fra UNIQA sikrer I, at børnene får motioneret nok i løbet af dagen, samtidig med, at de udvikler deres motoriske evner. Gør hverdagen sjovere for børnene og skab et område med mange smil og hvor mange børn kan aktiveres samtidig.

Der er en direkte sammenhæng mellem de motoriske evner ved skolestart og den fremtidige udvikling. Det er derfor utrolig vigtigt at give børnene mulighed for at udfordre deres egen bevægelse og motorik. De skal afprøve grænser under sikre forhold og lære at bevare fatningen i pressede situationer

Madrasser og Faldsikring

 

T-skinnesystem

 

Guide til Bevægelse og Motorik

For UNIQA er motorik, motion og bevægelse nøgleord, når vi tegner løsningsforslag

Brug af rummet

Overvej hvor mange der bruger rummet samtidigt og til hvilke aktiviteter. Måske skal et rum kunne anvendes til flere ting?

Sansemotorik

Hvert rum bør have mange forskellige overflader, så man kan gå på sanselig opdagelse. Tænk i en labyrintisk tilgang til rummet og hav en differentieret møbelsammensætning, der lægger op til bevægelse og udforskning.

Multifunktionalitet og fleksibilitet 

Tænk flere funktioner ind i jeres rum og møbler for maksimal udnyttelse af pladsen. Fleksible møbler er optimale til aktive børn, hvor bevægelse, leg og fantasi fremmes. Bevægelse og motorikredskaberne kan bruges på forskellige måder og niveauer og kan nemt gemmes væk efter brug.

Motorisk udvikling i sikre rammer

For at børnene kan udvikle sig optimalt, er det vigtigt, at de kan prøve deres grænser af. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige faldunderlag, så de kan teste grænser uden at komme til skade.

Personlig udvikling

Der er en direkte sammenhæng mellem de motoriske færdigheder ved skolestart og den fremtidige udvikling. Det er derfor utrolig vigtigt at give børnene mulighed for at udfordre deres egen bevægelse og motorik. De skal afprøve grænser under sikre forhold og lære at bevare fatningen i pressede situationer.

At bekræfte sig selv gennem nye udfordringer
At afprøve og udfordre egne grænser
Bevare fatningen i usikre situationer
Den vigtige test af grænserne – risiko og chancer

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig