Tilbage

Husum IF

To nye multibaner lige op af Husum Skole og Husumparken vækker begejstring blandt lokale børn og unge i den københavnske bydel. En multibane med gummi og en med kunstgræs. Med mulighed for at spille alt fra hockey til volleyball, tennis og fodbold. Men man kan også spille basket og interaktivt boldspil, eller blot tage en slapper på en af banderne, mens man hører musik over wi-fi-nettet.

- Husums to nye multibaner fra UNIQA kan det hele

Udtalelse

”Multibanerne er oplyste, og hver eneste aften når vejret er til det, er der folk nede og spille eller lege på dem. Det er et samlingssted. Forældre kommer med småbørn, unge kommer på egen hånd, og skoleeleverne bruger banerne flittig både til idræt og i frikvartererne. Men de tiltrækker det også andre typer af brugere, såsom unge piger og drenge, der ikke er engagerede i foreningslivet. For det er også et sted, hvor man bare kan hygge sig.”

”Jeg foreslog derfor Husum Skole og de forskellige institutioner tilknyttet området, om vi ikke skulle samarbejde om at få en multibane. Den kunne nemlig ligge på det grusbaneareal, som var en del af skolens gård, helt op til parken. På den måde kunne vi integrere området,” forklarer Tony Christensen.

De andre interessenter var med på ideen, og boldklubbens ledelse søgte multibanepuljen og modtog 300.000 kroner i støtte.

”Lokalpolitikerne bakkede op om ideen, sponsorer ligeså, og Områdefornyelse Husum endte med at putte en halv million i projektet, som en del af Husumparkens udvikling. På den måde fik vi faktisk hele projektet stablet på benene på under et år,” siger Tony Christensen.

Multibanerne giver mulighed for at have fem aktive baner på en gang. To på hver multibane og en ved den interaktive boldvæg fra PlayAlive. Samtidig er der en opholdsdel mellem banerne, hvor man kan være, hvis man ikke spiller, og banerne er lavet i et lyddæmpende materiale til glæde for naboerne.

”Vi har virkelig fået meget for de 1,1 millioner kroner, som multibanerne i alt har kostet. Der er noget for enhver smag, ligesom vi nu også har bedre træningsmuligheder for vores mange medlemmer af boldklubben,” forklarer Tony Christensen og fortsætter:

”Før i tiden havde området begrænsninger, men nu kan man dyrke mange forskellige sportsgrene og ikke kun spille fodbold. Vi kan fordele banetiderne og skabe en synergi blandt skoleelever, sportsudøvere fra foreningerne og lokale unge. Vi håber, at endnu flere unge, som ikke er en del af foreningslivet vil tage imod tilbuddet, nu når der er flere muligheder, og det tror jeg også vil ske. I hvert fald bliver banerne passet meget godt på af alle brugere, og vi har ikke oplevet hærværk - så det tegner godt.”

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig