Tilbage

Atletik-Eksperimentariet

Ved Syddansk Universitet i Odense er der skabt et atletikanlæg der tvister traditionerne og de lineære discipliner i et kuperet terræn med gummiunderlag, græs, lupiner og træer.

Klassiske discipliner såsom løb, kast og spring kombineres her med utraditionelle forhindringer undervejs. De studerende kan eksempelvis springe ud over sandskrænten eller løbe rundt i den stejle løbeskål. Anlægget bruges af Institut for idræt- og biomekanik som udendørslaboratorium og har testudstyr, crossfit-elementer og instruktionsrum.

Stedet fungerer også som en åben idrætslegeplads for byens borgere og forbipasserende. Her kan man både kaste sig ud i forhindringsbanens 12 udfordringer, eller tage en tur på rulleskøjter og lade lyset føre vej i mørket. På anlægget er det altid atletik-tid.

I skarp konkurrence med prestigebyggerier verden over har den internationale, olympiske komité (IOC) og den Internationale Association for Sports and Leisure Facilities tildelt det danske arkitektfirma Keingart en guldmedalje for et innovativt idrætsanlæg i Odense

UNIQA har leveret gummiunderlag til dette fantastiske idrætsanlæg ved SDU i Odense

Området udviklet af KEINGARTEN

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig