Tilbage

Glostrup Bypark

Legepladsen i Glostrup Bypark er omgivet af træer og parkens hyggelige natur. Derfor faldt valget naturligt på en naturlegeplads.Legepladsen er opbygget af to større arealer, som er bundet sammen med en asfaltbane og benyttes flittigt af børnehaver og familier på udflugt.

Den tidligere legeplads manglede legeværdi og de få redskaber, der var på legepladsen, var ikke målrettet den største brugergruppe: De mindre børn mellem 2 og 6 år. Ønsket til Byparken var derfor at skabe en legeplads, der kunne anvendes af børnene uden hjælp fra de voksne. Der skulle være legeredskaber målrettet til mindre børns leg, fantasi og fordybelse samt deres motoriske evner. Alt i en afdæmpet og naturlig stil, så legepladsen ville falde ind i omgivelserne.

Hos UNIQA foreslog vi at anvende den daværende opdeling af legepladsen og indrette ét område til rolig leg og ét område til vild leg:

Den "rolige" legeplads er designet med plads til fantasileg og fordybelse i form af en lille landsby med forskellige legehuse, en fugleredegynge, babygynger og en lille rutsjebane. Den "vilde" legeplads er fuld af udfordringer med platforme, klatrenet, balancestubbe og -bomme, kravlerør og en stor rutsjebane. Naturlegepladsen er fremstillet i hånden i det mest holdbare robinietræ og er skabt til at kunne klare det hårde slid dag efter dag, år efter år.

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig