Tilbage

Miljøcertificeringer

Svanemærket

Med næsten 500 produkter har vi Danmarks største sortiment indenfor svanemærkede legepladser, samt markedets bedste kvalitet med op til 50 års garanti. Samtidigt er vores svanemærkede legepladser af usædvanlig høj kvalitet. Derfor kan du med god samvittighed købe vores svanemærkede produkter og vide dig sikker på, at de hører til blandt de miljømæssigt bedste produkter i sin varegruppe. Svanemærket er nemlig Nordens største officielle miljømærke. Svanemærket sikrer at den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug bliver mindsket, samt forsikrer et bedre miljø og forsvarligt forbrug af jordens ressourcer. Hos UNIQA går vi derfor op i at have et bredt sortiment af svanemærkede produkter, så vi kan være med til at gøre en forskel for miljøet. Klik her for at se vores udvalg af svanemærkede produkter.

CO2 måling

I UNIQA måler vi CO2 aftrykket på vores møbler, så du som kunde kan få et overblik over klimaaftrykket på de produkter du køber. Oven i det, har vi også gjort det muligt at kompensere for dit køb ved at plante træer og derved lave et klimaneutralt køb. På den måde har vi gjort det nemmere for den enkelte at tage et mere bæredygtigt valg og passe på klimaet.

Genbrug

I vores sortiment finder du også genbrugsmærket. Genbrugsmærket indikerer at produktet enten er blevet recyclet (genbrugt) eller upcyclet. Recycling beskriver den proces, hvor et materiale eller et produkt tilføres den samme værdi, som det i forvejen havde - at fastholde et produkt eller et materiale i den cyklus, det i forvejen befinder sig i.

Vores affaldssorterings- og pantsystem er gode hverdagseksempler. Her genanvendes glas, plastik, metal, pap og papir. Og på den måde forbliver det i den samme cyklus i stedet for at blive til affald. Playfurn udemøbler af brugt, destrueret og genanvendt plast er et andet godt eksempel. 

Upcycling

I vores sortiment finder du også genbrugsmærket. Genbrugsmærket indikerer at produktet enten er blevet recyclet (genbrugt) eller upcyclet. Upcycling beskriver den proces, hvormed et produkt gennem behandling og forarbejdning får merværdi end det i udgangspunktet havde. Formålet med upcycling er at genbruge spildprodukter og at undgå at skulle bruge nye ressourcer. Det handler altså om at bruge mest muligt at de restprodukter, man har, og give affald og spild nyt liv.

Et eksempel på upcycling er Playtops samarbejde med Nike Grind, hvor Produktionsskrot, ubrugte produktionsmaterialer og udtjent fodtøj – inkl. gummi, skum, fiber, læder og tekstiler – indsamles, adskilles og genbruges eller forarbejdes til et farverigt udvalg af fuldt testede, sikre, holdbare og stødabsorberende gummi-overflader designet til sports- og legepladser, haller, stadions og rekreative applikationer.  

Ansvarligt træ med FSC®

Når vi har valgt at levere produkter der er FSC-mærkede, så betyder det, at I som kunder er forsikret om, at de FSC-mærkede træprodukter I køber kommer fra en skov, der er forvaltet på ansvarlig og lovlig vis eller fra andre kontrollerede kilder. FSC-certificeringen sikrer ansvarlig brug af verdensskovene, hvilket vil sige, der ikke fældes mere end skoven selv kan reproducere. Dette beskytter både dyrene og planterne i skovene.

Forest Stewardship Council® (FSC®) er en global non-profit organisation, med hovedkontor i Bonn, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. FSC udvikler standarder baseret på anerkendte principper for ansvarligt skovbrug, der støttes af miljømæssige, sociale og økonomiske interessenter.

Uniqa har en FSC-varemærkelicens FSC® N003107, og er godkendt af FSC Danmark til at bruge FSC’s varemærker i markedsføring og kommunikation af FSC-mærkede produkter. Det betyder, at Uniqa er underlagt kontrol af, at Uniqa indkøber FSC-certificerede og mærkede produkter og anvender FSC’s varemærker korrekt.

Derfor kan du som kunde hos UNIQA købe vores sortiment med god samvittighed. Se efter vores FSC-mærkede produkter.

PEFC

Ligesom med FSC-certificeringen, dokumentere og sikre PEFC-certificeringen at træet er fra et bæredygtig skovbrug, som kan spores hele vejen gennem produktionen, administrationen og lagerføringen. For PEFC handler bæredygtigt skovbrug kort sagt om at driften af skovene skal være miljømæssig forsvarlig, socialt gavnlig og økonomisk levedygtig for både nuværende som fremtidige generationer.

EU-Blomsten

Du finder også EU-Blomsten i vores katalog. Denne miljømærkning tildeles de produkter skrappe miljøkrav og høj kvalitet. EU-Blomsten betyder at der er blevet taget hensyn til miljøet i produktets udvikling. Produktet skal nemlig gennemgå strenge kontroller og der bliver nemlig taget et kig på alt fra produktion til forbrug inden miljømærkningen kan gives. Når du køber et produkt med EU-Blomsten mærkningen, så er det et bevis på, at du har valgt et miljøvenligt og bæredygtigt produkt.

Blauer Engel

Blauer Engel er det højt stående miljømærke i Tyskland, som sætter høje standarder for miljøvenligt produktdesign og som igennem de sidste 40 år har ageret som pålidelig guide til det bæredygtige valg. Blauer Engel er et prismærke for produkter og tjenester, der er gavnlige for miljøet. Denne miljømærkning blev lavet i 1978 og var den første miljørelaterede mærkning for produkter og tjenester i verden, og har repræsenteret kategorien stærkt lige siden.

Möbelfakta

Möbelfakta er et skandinavisk miljømærke som siden 1972 har specialiserer sig i mærkning af møbler og medvirket til en grønnere møbelproduktion. Mærket har 3 hovedkriterier hvorunder der bliver sat krav. Kriterier er kvalitet, miljø og social ansvarlighed. Derved fokuserer miljømærket på både materialer, genbrugelighed, kvalitet og menneskerettigheder og forsikrer derved både miljø mæsig ansvarlighed som social ansvarlighed.

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen er en certificering som vurderer bygningsrelaterede produkter ud fra deres kemiske indhold, miljømæssige påvirkning hele vejen igennem dens livscyklus, samt den sociale indvirkning på leverandørstadiet. Byggvarubedömningen er med til at fremme produktudvikling imod en mere bæredygtig udvikling med mindre kemikalier og mere ansvarlig leverandørkæde. Med dette mærke kan du være sikker på at du tager et klogt valg af materiale når det kommer til boligmiljø.

Der Grüne Punkt

Der Grüne Punkt (det grønne punkt) er et licensmærke for et europæisk netværk af industrifinansierede systemer til genbrug af brugt emballage til forbrugsvarer. Licensmærket er et af de mest anvendte licens-symboler, og mærkningen er varemærkebeskyttet i over 140 lande over hele verden. Det Grønne Punkt forsikrer dig som forbruger en mere bæredygtig emballage og indpakning af produktet.

Blomsten

Du finder også EU-Blomsten i vores katalog. Denne miljømærkning sætter skrappe krav til miljø og tildeles kun produkter af høj kvalitet. EU-Blomsten betyder, at der er blevet taget hensyn til miljøet igennem hele produktets udvikling. Produktet skal nemlig gennemgå strenge kontroller og der bliver kigget på alt fra produktion til forbrug inden miljømærkningen kan gives. Når du køber et produkt med EU-Blomst mærkningen, så er det et bevis på, at du har valgt et miljøvenligt og bæredygtigt produkt.

Den Blå Engel

Blauer Engel er også et varemærke på at produktet er gavnligt for miljøet. Blauer Engel er det velkendte tyske miljømærke, som har høje standarder for miljøvenligt produktdesign, og som igennem de sidste 40 år har ageret som pålidelig guide til det bæredygtige valg. Denne miljømærkning var den første miljørelaterede mærkning for produkter og tjenester i verden, og har repræsenteret kategorien stærkt lige siden.

Møbelfakta

Möbelfakta er et skandinavisk miljømærke som også er at finde på vores produkter. Möbelfakta har siden 1972 specialiseret sig i mærkning af møbler, og medvirket til en grønnere møbelproduktion. Mærket har 3 hovedkriterier der bliver sat krav indenfor. Kriterierne er kvalitet, miljø og social ansvarlighed. Derved fokuserer Möbelfakta miljømærket på både materialer, genbrugelighed, kvalitet og menneskerettigheder og forsikrer derved både miljømæssig ansvarlighed og social ansvarlighed. 

PEFC

PEFC forsikrer dig om, at det træ der fældes og bruges, hele vejen fra savværkerne og ud til de endelige produkter på hylderne, er fra bæredygtig skov. Dette miljøcertifikat sikrer dig et mere bæredygtigt produkt, når der er tale om træ. PEFC er også med til at sørge for en mere bæredygtig fremtid, ved at sætte fokus på både dyre- og planteliv, og værne om opretholdelsen af biodiversiteten i og omkring skovene.