Tilbage

Risikofyldt leg

Risikofyldt leg er en legefunktion, som børn naturligt opsøger. Højder og fart er bare nogle elementer af risikofyldt leg, der udfordrer børns grænser og gør legen udfordrende, spændende og tillokkende for børn. Udover at være en legefunktion, der tilfører spændingselementer, er risikofyldt leg vigtig for udviklingen af selvfølelse og færdigheder i risikomestring.

Rammer med høj legeværdi (Play Value) balancerer risiko med sikkerhed

Højder, huller, vand, plads til fart og tumult, og risiko for at fare vild, er elementer, der naturligt inviterer børn til at inddrage risikofyldt leg. Rammer med høj legeværdi (Play Value) skaber et legeflow, hvor der er balance mellem risiko og sikkerhed. Vipper, rutsjebaner, trampoliner, borge, tårne, svævebaner, labyrinter, klatrestativer, multibaner og karruseller, er redskaber, der indbyder til risikofyldt leg i et sikkert miljø.

Risikofyldt leg styrker risikomestringen

Før eller siden kommer børn i et miljø, hvor der ikke er en voksen der stopper dem, og her er deres evne til risikomestring meget relevant. Risikomestring er en forebyggende færdighed, der hjælper børn til at håndtere risikobetonede situationer. Mestringen udvikles gennem risikofyldt leg, hvor færdigheder med overføringsværdi til risikofyldte situationer trænes. I forhold til trafiksikkerhed, er det f.eks. essentielt, at barnet har lært at orientere sig i et miljø med høj fart og larm, hvilket det kan lære (Learn) i vilde lege (Play) med løb og høje lyde.

 

Risikofyldt leg kan øge børns selvtillid og selvfølelse

Den risikofyldte leg er en legefunktion, hvor børn afprøver deres grænser, skal tænke hurtigt og stå på egne ben for at afværge risici. I risikofyldt leg skal børn stole på egne fornemmelser og navigere i en leg, der er udfordrende og øger adrenalinniveauet. Legen (Play) hjælper børn til en forståelse af grænser og kompetencer i forhold til de udfordringer, de stilles for i legen (Play). Når barnet mestrer den risikofyldte situation, der opstår i legen (Play), styrker det børns selvfølelse og selvtillid.

Vil du vide mere, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil glæde os til at hjælpe