Tilbage

At hvile

Ligesom bevægelse og fysisk aktivitet er vigtig i børns liv, er hvile også en væsentlig del af en sund hverdag. Ved at hvile kan barnet komme sig efter sine anstrengelser og forbedre sin koncentration, inden det begynder at lege (Play) igen. Hvile giver plads til, at børnene kan falde til ro, styrke deres energiniveau og i ro planlægge deres næste aktivitet.

Hvileområder komplementerer den vilde leg (Play)

Rammer med plads til hvile, komplementerer legepladsens vilde scene rigtig godt. Det er vigtigt, at børn oplever, at det er okay, de trækker sig fra den vilde leg (Play), og at der er tydelige steder, hvor de kan gøre dette. Det kan hjælpe dem til at lytte efter og reagere på egne behov, og give dem muligheden for at lade op og fordøje oplevelser. Hvileområder kan derudover fungere som udkikspost, hvor børn kan observere legen (Play), inden de deltager, da det kan mindske usikkerheden og sensorisk overstimulering. Et hvileområde kan f.eks. bestå af en grøn oase, hængekøjer, huler, bænke, legehuse, spiseområder eller en sansehave.

Hvile og sundhed

Når fysiske rammer inkluderer plads til hvile, giver det børn rum til at stoppe op og mærke efter hvilken aktivitet, de nu har brug for, og at lade kroppen hvile ud efter den stresstilstand, der naturligt opstår i vilde lege (Play). Hvileområder kan styrke den mentale sundhed, koncentration, samt krops- og behovsfornemmelse, og viser børn, at det er okay, de trækker sig.

Social interaktion (Social)

Når der er plads til hvile i et legeområde, giver det børn muligheden for at tage en pause uden helt at forlade fællesskabet. De kan observere den igangværende leg (Play) og indgå i rolige lege og samtaler. Hvileområder skaber plads til nærvær, hvor man i samtaler kan sætte ord på oplevelser og følelser, der er opstået i legen, og styrke den følelsesmæssige og sproglige udvikling.

Vil du vide mere, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil glæde os til at hjælpe