Tilbage

Hvad har UNIQA allerede gjort?

UNIQA har sat en dagsorden. Vi vil være førende på miljøområdet!

Vi tager med glæde del i det ansvar, der ligger i at passe på vores jordklode, selvom det er en yderst vanskelig opgave.

Bæredygtigt sortimentudvælgelse

  • UNIQA tilbyder Danmarks største sortiment af Svanemærkede produkter til legepladsen. Over 400 svanemærkede produkter.
   
  • Kæmpe ude og inde sortiment af Svanemærkede, recyclede, upcyclede, Ecolabel og FSC® certificerede produkter.

   
  • Danmark største sortiment af upcycled faldunderlag, kreativ gummibelægning og gummi top lag til tagløsninger. Genbrug af affald ved at genbruge gamle Nike gummisko og gamle bildæk. 
   
  • Genbrug og donation af gamle produkter er en naturlig del af vores DNA. Vi sikrer endnu længere levetid på produkter, som vores kunder ønsker at afskaffe, ved at donere produkterne til relevante ”nye” brugere.
    UNIQA sikre også bortskaffelse og håndtering af gamle produkter, og sikre de kan genbruges i produktion af nye produkte.
   

 

Lang holdbarhed/garantier på produkter, er et af de nuværende bedste tiltag for at passe på miljøet. UNIQA tilbyder helt op til 50 års garanti på legepladser og 25 år på udvalgte møbler. Generelt har UNIQA's kvalitetsprodukter en ekstrem lang holdbarhed, derfor giver vi også lange garantier. Det er meget bedre for miljøet at f.eks. stol og bord eller legeplads holder 25 år i stedet for 5 år.

Bæredygtig leverandørudvælgelse

Hos UNIQA mener vi at bæredygtighed er mere end et mærkat. Derfor er vores samarbejdspartneres indstilling til miljøet og bæredygtighed meget vigtige parametre  når vi skal udvælge hvilke firmaer vi indgår aftale med

Solceller bruges i en stor del af vores samarbejdspartneres fabrikker, som hoved energikilde. Også her er UNIQA foran på miljøområdet.

CO2 målinger

  • Hos UNIQA har vi over 1000 møbelprodukter, som har CO2 målinger på produktniveau. Dette giver vores kunder muligheden for at vurdere hvert enkelt produkt op mod hinanden og derved vurdere hvilket produkt, der belaster miljøet mindst muligt.
   
  • UNIQA har indgået et samarbejde med Growing Trees, som skal hjælpe os med at plante balsatræer til skovudvidelse i Ecuador. De hurtigt voksende balsatræer i Ecuador har mange fordele, bl.a. optager 4 gange så meget CO2 fra atmosfæren, som et klimatræ i Danmark. Derudover har platningen også positiv effekt på biodiversiteten og grundvandet. Det hjælper nemlig med at stoppe tabet af levesteder for dyr og planter, hvilket er afgørende for at opnå en bæredygtig fremtid.

   

FN´s Global Compact

 

Intern Klimaindsats

 

Tekst