|
I Odder har man med multibane fra UNIQA skabt helt nye muligheder for udfoldelse. Udover at byde på mange former for aktiviteter, er banen både handicap- og familievenlig.
Den nye multibane, som ligger centralt i Odder, har det hele. Her kan man spille alt fra fodbold til hockey, ja selv fodtennis og volleyball. Den har en interaktiv boldvæg, mål på tværs, så de mindste kan være med, og flere kan spille samtidig, ligesom der er lavet en agilitybane på selve underlaget og meget mere. Ved siden af banen står endda en skaterrampe, og banen ligger midt et grønt område, hvor man kan slappe af og holde picnic.
”Vi ville lave en multibane, hvor der var noget for enhver. For vi går meget op i at favne mangfoldigheden i Odder, så udover et væld af aktiviteter, er banen åben til sent, den er handicapvenlig og ligger i et aktivitetsområde, hvor det er nemt for folk at samle sig socialt.”
Sådan siger Torkild Kjeldager Sørensen, som er frivillig i fodboldklubben Odder IGF Fodbold. Sammen med den nu pensionerede formand i Spektrum Odder, Kurt Christensen, står han bag det store arbejde med at få en multibane til byen.
”Når man går i gang med at planlægge en multibane, finder man ud af, hvor meget den egentlig kan. Sammen med UNIQA har vi derfor virkelig tænkt ud af boksen, for det har været vigtigt for os, at der var noget for alle. Det betyder for eksempel også, at vi har lavet en låge ind til banen, så også kørestolebrugere kan bruge den,” siger Torkild Kjeldager Sørensen.
Det var muligheden for at søge tilskud til en multibane gennem Nordea-fonden og DBU, der fik gang i det store projekt for Kurt Christensen og Torkild Kjeldager Sørensen. Og da de modtog 375.000 kroner fra DBU og Nordea-fonden og yderligere 150.000 fra lokale fonde, gik de i dialog med UNIQA, som er DBU’s officielle leverandør af multibaner.
1100 af Odders indbyggere er allerede en del af den lokale fodboldklub, men ifølge Torkild Kjeldager Sørensen har det været væsentligt at få ”tegnet et bredere billede af klubben.”
”Succes handler ikke kun om, hvor mange der er medlemmer af foreningen. Det handler også om at tilbyde kvalitet og sende et signal om, at alle er velkomne hos os,” forklarer Torkild Kjeldager Sørensen og tilføjer: ”Skoler og institutioner bruger derfor banen såvel som unge, der ikke er en del af foreningslivet. Udviklingshæmmede har spillet hockeykamp på banen, og en 7. klasse fra vores lokale skole fandt en dag på at lave et improviseret stævne, hvor mange klasser deltog. Spektrum betyder mangfoldighed på latin, og det har vi virkelig opnået.”