Elvis Aaron Presley - Dørfolie 2 sider

På lager
Varenummer
35348-17
9.980,00 kr

Har du brug for vejledning eller har et spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig

Beskrivelse

Elvis Presley var en amerikansk sanger og guitarist. Han betragtes som rockhistoriens største skikkelse og omtales som the King of Rock’n’Roll. Hele hans undtryk, hans stemme, udseende og karisma var i årevis trendsættende for musikindustrien. John Lennon (medlem af The Beatles) har udtalt: “Før Elvis var der ingenting, og hvis der ikke havde været en Elvis, ville der heller ikke have været nogen Beatles.”

Elvis blev født ind i et fattigt arbejderhjem i en lille by i Mississippi, her voksede han op alene med sine forældre i et to-rums træhus, som hans far selv havde bygget. Da Elvis var 13 år flyttede familien til et arbejderkvarter i Memphis Tenessee, hvor de flere gange måtte skifte bopæl. Da Elvis var færdig med sin skolegang blev han lastbilchauffør og arbejdsmand i et lokalt el-firma. Samme år, 1953, indspillede Elvis en sang til sin mor hos Sun Records for sine egne penge, og blev opdaget af ejeren, der straks tilbød ham en pladekontrakt med sangen ”That’s all right, Mama” (1954).
Med denne sang skabte Elvis snart et værre postyr om sin person i lokalmiljøet. Året efter, ved en koncert i Jacksonville, udviklede der sig for første gang i rockhistorien deciderede optøjer, hvor teenagepiger angreb scenen og flænsede hans tøj i stykker. I 1956 fik Elvis flere store hits bl.a. med sangene Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, Don’t be Cruel og Hound Dog. Samme år debuterede han som skuespiller i filmen Love Me Tender, som blev en stor succes, og som banede vejen for hans medvirken i mere end 30 spillefilm fra 1956 til 1969.
I 1958 blev Elvis indkaldt til militærtjeneste og udstationeret i Vesttyskland. Hele affæren blev en kæmpe medie-event, og da han på vejen hjem i marts 1960, i al hemmelighed, måtte mellemlande sydvest for Glasgow i to timer, varede det ikke længe før et par hundrede fans nåede at finde frem til ham. Under sin udstationering havde Elvis mødt Priscilla Parker, som var datter af en officer. De blev gift 1. maj 1967 i Las Vegas. Præcis ni måneder senere fik de en datter, og fire år senere gik de fra hinanden. Fra 1969 og frem til sin død i 1977, optrådte han konstant for sine fans. For det meste var det på International Hotel i Las Vegas, men han spillede også koncerter i resten af USA og Canada. Den 14. januar 1973 afholdtes hans største koncert på Hawaii. Den 16. august 1977 blev han fundet død, dagen før endnu en planlagt turne.
Man anslår at Elvis har solgt over 1 milliard plader, og i Amerika alene har han fået Guld-, Platin- eller Diamant-belønninger for 219 forskellige albums og singler.