Christoffer Columbus - Dørfolie 2 sider

På lager
Varenummer
35348-44
9.980,00 kr

Har du brug for vejledning eller har et spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig

Beskrivelse

I 1492 sejlede den opdagelsesrejsende Christopher Columbus ud for at finde en søvej til Indien. I stedet opdagede han Amerika.
I slutningen af 1400-tallet besluttede købmandssønnen Christopher Columbus fra Genoa i Norditalien sig for at finde en vej til Indien over havet i stedet for den vej over land, som europæerne plejede at bruge. Han mente, at han ville finde vejen, hvis han sejlede mod vest.
Columbus forsøgte at få forskellige europæiske konger til at hjælpe sig, og efter at have fået afslag fra Portugal og England fik han støtte af det spanske kongepar Ferdinand og Isabella. De udrustede ham med tre skibe og 90 besætningsmedlemmer, og den 3. august 1492 kunne rejsen begynde.
De tre skibe nåede aldrig til Indien, men efter godt to måneders rejse opdagede de den 12. oktober en ø, som Columbus kaldte San Salvador. Øen ligger sydøst for det amerikanske hovedland og er en del af Bahamas. Columbus havde opdaget Amerika. I de efterfølgende år foretog han yderligere tre opdagelsesrejser og fik kortlagt endnu mere af kontinentet.
Hjemme i Europa vakte Columbus’ opdagelse stor opsigt, og i det efterfølgende år blev der udført adskillige opdagelsesrejser til den nye verden. Koloniseringen startede, og efterhånden begyndte almindelige mennesker fra Europa at flytte til Amerika.
For den oprindelige befolkning i Amerika blev mødet med europæerne katastrofalt. De blev taget som slaver, blev ofre for massakrer og blev smittet med sygdomme, som de aldrig havde oplevet tidligere. I løbet af halvandet århundrede faldt befolkningstallet blandt de indfødte fra cirka 50 millioner til cirka otte millioner.