Bob Dylan - Dørfolie 2 sider

På lager
Varenummer
35348-15
9.980,00 kr

Har du brug for vejledning eller har et spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe dig

Beskrivelse

Bob Dylan er en amerikansk singer-songwriter, som i mere end fem artier, har været centralt placeret i den populære, og ikke mindst folkelige musikkultur. Siden sin debut i starten af 1960’erne har Bob Dylan arbejdet med forskellige musiske udtryk, lige fra folk, blues og country til elektrisk rock and roll musik, jazz og endda kristen gospel. I 2004 skrev han en selvbiografi, og både Martin Scorsese og Todd Haynes har lavet film om ham i 2005 og 2007.

Bob Dylan blev født i Minnesota i USA i 1941 og fik navnet Robert Allen Zimmerman. Hans familie stammede fra Odessa i Ukraine, men var flygtet til USA i starten af 1900-tallet under de antisemitiske optøjer, der fandt sted på dette tidspunkt i Det Russiske Kejserrige. I 1959 flyttede Dylan til Mineapolis, hvor han startede på universitetet, men allerede året efter droppede han ud og rejste til New York City, hvor han optrådte for at tjene penge. Dylan besøgte i denne periode protestsangeren Woddy Guthrie, som lå dødeligt syg. Woddy Guthrie havde igennem 30’erne rejst rundt i Amerika og spillet for strejkende arbejdere, ved demonstrationer og antifascistiske manifestationer. Guthrie havde været en stor inspiration for den unge Dylan, og da han debuterede i 1962 med albummet ’Bob Dylan’, var der kun én sang med, som han selv havde skrevet, den hed Song to Woddy. Inspireret af den walisiske digter Dylan Thomas ændrede han samme år officielt sit navn til Bob Dylan. I Guthries ånd, begyndte Dylan at skrive indignerede protestsange, hvilket snart placerede ham som et hovednavn i folk-revival-bevægelsen. Bob Dylan forlod herefter gradvis den rene akustiske folkemusik og begyndte at bruge elektrisk backing. Over de næste ti år spillede han musik inden for flere forskellige musikgenrer, og i slutningen af 70’erne blev han religiøs og genfødt kristen. Det stødte mange af hans tidligere fans væk, men til gengæld kom der nye til.
Som ingen anden i sin samtid, forstod Dylan at bruge medierne til at skabe en myte om sin person i offentligheden, og hans liv og værker blev genstand for talløse uautoriserede tolkninger. Dylan har i årevis selv illustreret sine pladecovers og tekstsamlinger med sine egne tegninger og malerier, og siden 2007 har han også udstillet disse på alverdens museer. Siden 1988 har Dylan været fuldt booket med koncerter i hele verden, derfor bliver hans turné kaldt for The never ending tour.