Padel

Padel

En helt ny folkesport

Padel, også kaldet padel tennis i Danmark spilles af 4 personer og er populært beskrevet 20% squash og 80% tennis.

Padel er under stærk udbredelse i hele verden, og i Spanien er det den næststørste sport efter fodbold.

Der spilles på en bane der måler 20 x 10 meter. Der er et net i midten, og bander hele vejen rundt. Banderne er lavet af en kombination af glas og metalgitter. Glasset må bruges aktivt i spillet på begge sider af nettet. Metalgitteret må kun bruges på modstanderens side. For både metalgitter og glas gælder det at bolden skal have været i kontakt med underlaget inden bolden rammer banderne.

Der spilles som double og det gælder for begge parter at komme frem til nettet og forsvare det. Som træning kan man sagtens spille padel som single. Det er glimrende træningsform og foregår oftest diagonalt på en halv bane.

Vores baner er leveret af Euronix, der er Europas absolut førende udvikler af padelsportsanlæg. Banerne er designet på en måde så der undgås kraftige hjørnerammer og giver et fint udsyn uanset hvor på banen der spilles.

EUROPAD padel bane modellen, er designet og udviklet til sport på højeste niveau svarende til normerne og regulativerne (NIDE 2004 Paddle), regulativer og normer fra F.E.P. (Federación Española de Padel) det spanske padelforbund og strukturelle beregninger baseret på den officielle spanske tekniske bygningskode.

Download teknisk info (Engelsk)

Download reglerne for padel

Download 3D DWGFå vejledning til hvordan padel kan blive en del af din sportsplads