Calisthenics træningsudstyr

Calisthenics træningsudstyr

Calisthenics bruger kroppen på nye måder

Der er ikke behov for specialudstyr eller specielt tøj til Calisthenics eller Street Workout. Det kan udføres i almindelige sportssko, shorts og T-shirt. Det er en trendy sport, som endda tiltaler dem, som ikke aktivt har dyrket sport, til at bevæge sig.

Parkour er en ung sport i global betydning. Den udfordrer begge køn og alle aldre til at teste deres krops grænser. I dag fungerer Danmarks mange calisthenics områder, ikke mindst som et samlingspunkt der samler børn og unge på tværs af sociale skel og etnicitet.

Calisthenics og Street Workout er:

 • Sundere børn der får rørt sig på en helt ny måde
 • Alternativ idrætsplads med mange idrætsformer
 • Øger kroppens fysiske egenskaber – Koordination, motorik, styrke og fleksibilitet
 • Forbedre den overordnede sundhed og udholdenhed
 • Sammenhold og socialt samlingspunkt
 • En del af en global bevægelse

 

Hvad er Calisthenics og Street Workout?

Calisthenics er en træningsform, som er baseret på træning med din egen kropsvægt. Den kan med fordel udøves på særligt egnede stativer og redskaber. Som regel bestående af øvelser som Chin-Ups, Dips, Armbøjninger, Lunges, Planke, Håndstand og Squats mm. Alle disse øvelser foretages med brug af egen kropsvægt. I Calisthenics kan der være stor forskel på intensiteten i de forskellige øvelser og belastningen af de forskellige muskler. Det er derfor vigtigt at forebygge skader med specielle træningsformer. Det er nemlig ikke en konstant kropsvægt du arbejder med, det kan være forskelligt, hvilke muskler du lægger vægt på og derved vil belastningen også være forskellig.

 

Træn med hele din krop

Når man træner Calisthenics og Street Workout er det vigtigt, at du sikrer dig en god tilpasning af kroppens strukturer, før du begynder at øge belastningen med øvelser, der er teknisk svære at udføre. På den måde kan du forebygge risikoen for skader. En perfekt øvelse i at bære din egen kropsvægt kræver et koordineret samarbejde mellem dit nervesystem, hjerne, sanser og dine muskler. Derfor bruger du ofte også mere hjerneaktivitet end normal fitness på maskiner. Du vil på den måde træne alle dele af din krop med denne træningsform. Street workout giver exceptionelle resultater ved at bruge tyngdekraften og blande den med bevægelsesfærdigheder og en atletisk fysik.

 

Hvorfor Calisthenics i det offentlige rum?

Calisthenics er en meget socialiserende træningsform, der kan udøves af alle hvor end rammerne er til det. Der mangler gode Calisthenics anlæg i det offentlige rum, og derfor hjælper Uno Uniqa med gratis arkitektforslag til parter der ønsker at danne disse rammer for sunde udeområder. Crossfit er blevet en enorm populær aktivitet de seneste år, men træningsformen kræver en del udstyr og den har også en større skadesfrekvens. Netop derfor er Calisthenics den rette træningsform, hvor der meget sjældent opstår skader, og udstyret er nemt tilgængeligt.

 • Sundhed
 • Idræt
 • Fysik
 • Social
 • Global

Inspiration til Calishenics – træningsudstyr

Komplette løsninger
Fra begyndere til professionelle
3D Visualiseringer / Løsningsforslag