Tilbage

Tagløsninger

Danmarks førende ekspert på tagløsninger

Vi er Danmarks førende ekspert på tagløsninger med legepladser, sportspladser og opholdsområder, og vi har referencerne til at bakke det op.
 
Vi har bl.a. stået for tagløsningerne på Konditaget Lüders beliggende på toppen af et parkeringshus i Nordhavn. Her er der nu 2.400 m2 offentligt byrum med faciliteter til træning, ophold og leg i 24 meters højde. Et andet sted i Nordhavn har en ny skole, Copenhagen International School, udnyttet tagene til at få hele seks flotte boldbaner integreret. Nu har skolen flere motionsmuligheder for eleverne – og med en ganske betagende udsigt. Det er to rigtige gode eksempler på, hvordan arkitekter udnytter byens tage. Det er ikke kun i hovedstaden, at der sker arkitektoniske udfoldelser og specialdesignede løsninger. Det imponerende LEGO House i Billund, designet af arkitekten Bjarke Ingels, har fået et ikonisk tag med 12 unikke farver lavet af naturgummi og genbrugsgummi. Her kan de besøgende komme op på taget og nyde udsigten, hænge ud og være aktive i de bløde omgivelser.  
 
UNIQA har i alt over 100 referencer på tagløsninger rundt om i Danmark. 

Ryk legen op på byens tage

Aktive byrum på tagene giver flere aktivitetsmuligheder i byerne, hvor pladsen er trang. 

Aktive byrum og aktivitetsområder på tagene er i stigende efterspørgsel i de moderne nybyggerier. Arkitekterne bruger efterhånden alle tegnevinkler til at udnytte de områder, som hidtil ikke har været traditionelle opholdssteder - og det skaber stor glæde blandt byens folk. 
Der skabes flere nye opholdssteder på bygningers tage. Især i de større byer, hvor der sker en større tilflytning end udflytning, er behovet for nytænkning stort, når det gælder udearealerne. Der ses derfor en naturlig anvendelse af tage som sociale samlingssteder. Disse nye udespots har potentiale til fremover at blive byens nye parker.  

In house eksperter – en unik og sikker tagløsning

Vi har interne eksperter, som ved alt om hvordan man skaber den optimale tagløsning. Både i forhold at skabe de optimale forhold for leg, motion, bevægelse og socialisering. Men også i forhold til at lave en sikker løsning som holder.

Beregninger til tagløsninger 

Når I laver en tagløsning med UNIQA hjælper vi jer med alle beregninger i forhold til at lave den optimale løsning. Vi kan bl.a. hjælper jer med at optimere budgettet, hjælp til statitiske beregninger, samt mange andre ting som gør processen nemmere for jer. 

Playtop / Nike Grind

Playtop har sammen med Nike sørget for at få genbrugt gummiet fra deres produkter, så det nu bliver brugt i gummiunderlaget på aktivitetsområder, fremfor at ende et sted i naturen.

Der indgår ca. 28 par sko pr. m2, og det er op til 91 % genbrug. Alt gummiet er faktisk genbrug (upcyclet), og de sidste 9 % er limen, som bliver brugt til at holde gummigranulatet sammen. Gummiet er også certificeret i henhold til EN71-3 (sliktest), som er den samme test, som bliver brugt til legetøj, sutter og andet til børn

- Playtop forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Certifikater på gummiunderlag til tagløsninger

UNIQA har som de eneste i branchen en vindsustest på vores gummiunderlag. På den både er du sikker på gummiet bliver liggende i tilfælde af storm. Vi har også branchen bedste brændtest og en dræntest, som viser vores gummiet dræner 10 gange mere end standarden EN15330-1:2007 forskriver. 

Unikke designs i vores byrum

Tagløsninger resulterer i unikke designs i vores byrum. Der bliver anvendt moderne udgaver af legeinstallationer, designet sportsområder i trendy stil, anvendt miljøvenlige materialer, som eksempelvis genbrugsgummi - og ikke mindst kommer der urbane grønne områder på toppen af bygningerne. For mange af os er uderummene et fristed, hvor både hjerne og krop kan afstresse. Fremtidens opholdssteder på byernes tage kan være med til at forme lokalområdernes identitet og image i form af sunde tiltag og aktivering af borgerne. De mange uudnyttede tage kan fremover give stor værdi for lokalområdet.


Løsningsforslag

 

Har du brug for et forslag til dit næste projekt?

Kontakt os i dag og få et løsningsforslag

 Eksempler på løsningsforslag

Alle viste projekter er designet og vundet af UNIQA