Tilbage

Ry Fodbold

Ry Fodbold har fået en flot multibane med tilhørende pannabane. Og banen er helt speciel. For her kan man spille alt fra fodbold, til tennis, basket og panna. Og det er noget, de unge kan lide.

Da bestyrelsesmedlem i Ry Fodbold Peter Kilden fik fortalt, at man kunne søge penge til en multibane igennem DBU og Nordea-fonden, var han først ved at lukke ned for ideen. For egentlig havde de gang i så meget andet, og en multibane var alligevel et stort projekt.

”Men vi fandt ud af, at Ry Hallerne også kunne hjælpe med 150.000 kroner til en multibane, og så var vi et godt stykke af vejen,” siger Peter Kilden, der fortæller, at banen løb op i 750.000 kroner inklusive moms.

Peter Kilden kontaktede derfor UNIQA, som er DBU’s officielle leverandør af multibaner, og sammen med konsulenten blev ideen til en drøm, der siden skulle blive til virkelighed.

Udtalelse

”Sammen med UNIQA's konsulent tegnede vi banen, og vi havde en konstruktiv dialog. Vi fik råd og sparring til udfyldelse af ansøgningen til Nordea-fonden, og vi endte med at få 320.000 kroner i tilskud udover de 150.000 fra Ry Hallerne. De sidste penge fik vi fra Skanderborg Kommunes Folkeoplysningsudvalg, og så kunne banen anlægges,” siger Peter Kilden, der fortæller, at anlægsprocessen var et længere forløb end forventet.

Multibanen er nemlig totalt skræddersyet. Udover at man selvfølgelig kan spille fodbold, er der i hovedzonen også mulighed for at spille floorball og håndbold. Sportsgrene, som man normalt ville spille i en hal, men altså nu i Ry har mulighed for at spille udenfor. Ved siden af multibanen er der kommet en gummibane lavet af genbrugsmaterialer fra Nike Grind sko. Den er mere street, og her kan man spille panna street soccer, streetbasket og endda badminton og tennis.

For i en lille by som Ry med 12.000 indbyggere var det nemlig vigtigt, at multibanen kunne skabe sammenhængskraft, og derfor skulle der være noget for enhver smag.

”Multibanen er blevet en enorm succes blandt de unge. Og vi har gjort det sådan, at man ikke kan booke banen, fordi alle skal kunne komme og spille. Derfor er det altså ikke her, hvor man kommer for at udvikle egne fodboldambitioner, for det handler om fællesskab. Vi har endda lavet ordensregler, som foreskriver, at man skal invitere andre med i spillet, fordi vi gerne vil udvikle en kultur, som opfordrer til netop at være fælles om sport - og det lader til, at vi er godt på vej,” siger Peter Kilden.

Selv unge, som ikke er en del af byens foreninger kommer nemlig på multibanen. Og her er det især street banen, som trækker. Ofte er de der om aftenen, og byens unge er lykkelige for de nye muligheder. Og der er selv nogle, som efterfølgende har meldt sig ind i fodboldklubben.

”Der var for eksempel en 11-årig dreng, som ikke kom i klubben normalt, der kom med sin familie og spillede på multibanen. Siden meldte han sig ind i fodboldklubben, og det er jo skønt. Børn, unge, forældre og selv bedsteforældre bruger banerne, når de trænger at få rørt sig, så det er blevet en kæmpe succes i Ry,” afslutter Peter Kilden.

Er du blevet inspireret vil det glæde os at hjælpe dig