Tilbage

Cirkulær Økonomi

 Hos UNIQA bestræber vi os konstant på at skabe bæredygtig udvikling. Vi arbejder derfor på hele tiden at blive en endnu mere cirkulær virksomhed. En af de bedste måder at skåne miljøet på og reducere miljøpåvirkningen af et produkt, er at forlænge dets levetid. Derfor vil vi skabe et livscyklussystem hvor vi sørger for at vores produkter og materialer, kan genintegreres og få fornyet liv. Vi ved godt at processen dertil vil tage tid, men vi er allerede godt i gang med vores tiltag som blandt andet:

Returnerings -og genbrugskoncept

Hos UNIQA tager vi vores produkter retur, og sørger for at de ressourcer som ellers ville ende som affald, bliver doneret til genbrug igennem vores donationsnetværk eller bliver genanvendt i nye produkter. Igennem vores returnerings- og genbrugskoncept tager vi ansvar for samfundet og miljøet. Læs mere om vores donationsnetværk her. 

Bæredygtigt sortiment

Vores voksende bæredygtige sortiment, som blandt andet repræsenterer både upcyclede og recyclede møbler og produkterer, er også en del af vores cirkulære udvikling.  Blandt andet er vores fiskenetstol 100% upcyclet fra (rå)materialer, som ellers ville være betegnet som affald. Denne enestående stol er fremstillet af brugte fiskenet og genanvendt stål. Klik her for at se vores bredde sortiment af bæredygtige møbler og produkter. 

Bæredygtigt producentsamarbejde

Som de eneste i verden kan vi hos UNIQA tilbyde et unikt gummiunderlag lavet af genbrugsgummi fra gamle Nike-sko. I samarbejde med Nik Grind og Playtop giver vi nyt liv til gamle brugte Nike-sko, og samtidig undgår vi at de bliver smidt ud, og ender et sted i naturen. Endnu mere vigtigt er, at gummiet fra gummiunderlaget kan genbruges igen og indgå i det cirkulære kredsløb. 

Emballage og indpakning

Hos UNIQA vil vi være bæredygtige i alle hjørner af vores forretning. Derfor er det ikke nok, at vi tilbyder bæredygtige produkter, vi skal selvfølgelig også have bæredygtige leveringer af vores produkter. Transporten af alle vores egne leverancer planlægges efter distance, så vi kan køre så få kilometer som muligt. På den måde forsøger vi at mindske miljøbelastningen fra transport. Når vi leverer og monterer vores egne produkter, så sørger vi for, at al emballage og indpakning tages retur og genanvendes. Derudover tilbyder vi i samarbejde med vores leverandører smarte bæredygtige løsninger såsom: 

  • Genbrugstæpper som indpakning. 
  • Indpakning af genbrugspap og plastfilm som har høj genanvendelsesgrad. 
  • Leveringer uden indpakning. 
  • Bæredygtige gør-det-selv løsninger til indpakning i form af gamle legetøjskasser eller lignende.