Alle blogs, Cases

Uddannelse i verdensklasse kræver indretning og indeklima i verdensklasse

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at vores vigtigste ressource, og fundamentet for vores velstand, er vores viden. Men når ens vigtigste ressource er viden, må man også tage højde for, at man med globaliseringen er i skarp konkurrence med hele verden. Når vores børn afslutter deres uddannelser, skal de konkurrere med dygtige folk fra Kenya, Vietnam, Kina, Georgien, Indien, Brasilien, og listen fortsætter.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi ved børnenes første møde med uddannelsessystemet, skaber de bedst tænkelige rammer for indlæring. Vi skal skabe rum, hvor alle børn, uanset deres baggrund og køn, kan udvikle sig fagligt og få lagt et fundament for deres videre færd i uddannelsessystemet.

 

PantoMove stol
PantoMove stol

Kvalitetsstole bør ikke forbeholdes de voksne
Men hvor skal man starte? Først og fremmest bør man se på, hvor barnet opholder sig mest gennem skoletiden. Svaret er på en stol i klasselokalet. Hvor man på kontorer oftest ser flotte og ergonomiske stole, designet med omtanke for brugeren, er skolemøbler desværre primært udarbejdet med tanke på pris. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan produktiviteten og humøret ville falde, hvis medarbejderne i et moderne kontorlandskab sad på stole af samme kvalitet.

 

Hvis børn skal kunne sidde stille og høre efter, bør de sidde på kvalitetsmøbler, der er designet med øje for deres behov. Det er årsagen til, at vi leverer skolemøblet PantonMove, designet af Verner Panton. Han har formået at skabe stole, der er tilpasset barnets ergonomi. Stolen gør det også muligt for barnet at vippe til alle sider, uden at det larmer. Således undgår man at urolige børn forstyrrer undervisningen. Hertil får man også en bæredygtig stol, lavet af 100 % genanvendeligt plast, så man har muligheden for at træffe et grønt valg.

Stolene er lette, så man nemt kan rokere om i klasselokalet efter behov, samtidigt med stolen kan klare mange års slid. Det er en effektiv, bæredygtig og langtidsholdbar løsning til at skabe et bedre læringsmiljø. 

Pædagogiske værktøjer kan skabe god akustik
Alle, der har opholdt sig på en skole, ved, at støjniveauet langt fra er behageligt. Kombinationen af indestængt energi og hormoner, kan omkring frikvartstid skabe et kaotisk sammensurium af skrig og skrål. Selv gruppearbejde kan skabe forstyrrende larm, hvis ikke skolerne er skabt med akustikken for øje. Larmen går ud over indlæringen og til tider sundheden, da lærere og pædagoger kan få varige høreskader.

Støjdæmpning kommer i mange afskygninger, men blandt de mest effektive er skillevægge eller støjdæmpende vægelementer, der opfanger ubehagelig rumklang. For at tilføre ekstra værdi, kan man samtidigt få printet motiver på rammerne, af eksempelvis alfabetet, solsystemet eller noget helt tredje, så de ikke alene skaber et sundt indeklima, men også bidrager til den overordnede indlæring.

Tænker vi i baner som disse, kan vi skabe læringsrum, der kommer eleverne til gode her og nu, og som på sigt kommer hele samfundet til gode. Hvis vi skal have uddannelser, der er i verdensklassen, kræver det, at faciliteterne omkring også er det. Kun derved får vi skabt en skole, der kan forberede børnene til fremtidens udfordringer.

 

Case: Ellebjerg Skole, København SV

Billedetekst: UNO UNIQA Group leveret nye undervisningsmøbler, møbler til gangarealer og lærerværelset på Ellebjerg Skole, hvilket blandt andet indebærer PantoMove stole og støjdæmpende skillevægge:

Vi har fået rum hvor lærerne kan forberede sig i ro og fred, samtidig med der er mulighed for at lærerne kan spare med hinanden. Løsningen har været med til at forbedre vores arbejdsmiljø, fortæller Jytte Lindberg Jensen, Administrativ leder på Ellebjerg Skole.

 KONTAKT OS OG FÅ ET GRATIS INDRETNINGSFORSLAG TIL DIN SKOLE 

 

 

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive vist. Du skal udfylde felter markeret med *