Nyheder

Ryk legen op på byens tage

lüders konditag

Aktive byrum på tagene giver flere aktivitetsmuligheder i byerne.

Aktive byrum og aktivitetsområder på tagene er i stigende efterspørgsel i de moderne nybyggerier. Arkitekterne bruger efterhånden alle tegnevinkler til at udnytte de områder, som hidtil ikke har været traditionelle opholdssteder – og det skaber stor glæde blandt byens folk.

Der skabes flere nye opholdssteder på bygningers tage. Især i de større byer, hvor der sker en større tilflytning end udflytning, er behovet for nytænkning stort, når det gælder udearealerne. Der ses derfor en naturlig anvendelse af tage som sociale samlingssteder. Disse nye udespots har potentiale til fremover at blive byens nye parker.

drone-Copenhagen international school-6

De traditionelle mødesteder er blevet løftet op i højderne – også i Danmark:  Konditaget Lüders ligger på toppen af et parkeringshus i Nordhavn. Her er der nu 2.400 m2 offentligt byrum med faciliteter til træning, ophold og leg i 24 meters højde. Et andet sted i Nordhavn har en ny skole, Copenhagen International School, udnyttet tagene til at få hele seks flotte boldbaner integreret. Nu har skolen flere motionsmuligheder for eleverne – og med en ganske imponerende udsigt. Hos den integrerede institution Den Flyvende Kuffert, har man benyttet alle ledige kvadratmeter til glæde for børnene. De har udnyttet taget og fået etableret en motorisk legeplads. Det et tre rigtige gode eksempler på, hvordan arkitekter udnytter byens tage.

Det er ikke kun i hovedstaden, at der sker arkitektoniske udfoldelser: Det imponerende LEGO House i Billund, designet af  arkitekten Bjarke Ingels, har fået et ikonisk tag med 12 unikke farver lavet af naturgummi og genbrugsgummi. Her kan de besøgende komme op på taget og nyde udsigten, hænge ud og være aktive i de bløde omgivelser.

Lego house

Denne nye trend resulterer i unikke designs i vores byrum. Der bliver anvendt moderne udgaver af legeinstallationer, designet sportsområder i trendy stil, anvendt miljøvenlige materialer, som eksempelvis genbrugsgummi – og ikke mindst kommer der urbane grønne områder på toppen af bygningerne.

For mange af os er uderummene et fristed, hvor både hjerne og krop kan afstresse. Fremtidens opholdssteder på byernes tage kan være med til at forme lokalområdernes identitet og image i form af sunde tiltag og aktivering af borgerne. De mange uudnyttede tage kan fremover give stor værdi for lokalområdet.

Hos UNO UNIQA Group kan vi hjælpe med at realisere endnu et indbydende udemiljø og hjælpe jer med at se mulighederne på toppen af jeres næste projekt. Få et uforpligtende og gratis løsningsforslag her.

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive vist. Du skal udfylde felter markeret med *