Nyheder

Gladsaxe Bibliotekerne vinder formidlingsprisen 2017 med Litteraturlegepladsen

Gladsaxe Bibliotekerne fik overrakt formidlingsprisen af kulturminister Mette Bock

Bibliotekshaven

D. 27. august 2016 blev litteraturlegepladsen foran Gladsaxe Hovedbibliotek indviet og d. 11. december 2017 blev legepladsen belønnet med formidlingsprisen.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Gladsaxe Bibliotekerne har med litteraturlegepladsen genopfundet litteraturformidlingen til børn ved at sætte vores rige børnelitteratur i spil på en helt ny måde. Biblioteket har udnyttet et område udenfor, og integreret det flot med børnebiblioteket, så det danner en litteraturlegeplads. Den klassiske og den interaktive litteraturformidling smelter på den måde sammen på forbilledlig vis. Litteraturlegepladsen er desuden et fint samarbejdsprojekt, som har involveret en lang række interessenter, og som både henvender sig til børn, motionister og ældre.”

Trine Græse - Gladsaxe Borgmester, Mette Bock - Kulturminister, Jakob Lærkes - Bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne 
Trine Græse – Gladsaxe Borgmester, Mette Bock – Kulturminister, Jakob Lærkes – Bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne

UNO UNIQA Group står bag det eventyrlige projekt:

Arkitekt, MAA i UNO UNIQA Group, Kamilla Born Frost, er idémageren bag den store legeplads, hvor visionen har været at tegne et univers, hvor bøger bliver til bevægelse, læring og leg. ”Bøger er en eventyrlig verden, som børn kan fordybe sig i. Det ville jeg gerne reflektere i legepladsen, som skulle være mere end blot bogstaver og bogomslag. Den skulle være et sted, hvor børnene kan leve sig ind i bøgernes verden med citater, figurer og fortællinger, hvor de kan lege, læse, lære og føle,” fortæller Kamilla Born Frost.

Legepladsen er blevet en stor succes og det bliver bekræftet af den flotte pris. Prisen bliver tildelt det bibliotek, som på bedste vis formår at formidle sine tilbud til borgerne. Prisen har til formål at sætte fokus på bibliotekernes store formidlingsindsats og deres bestræbelser på at gå nye veje for at skabe nye brugere.

Litteraturlegepladsen er blevet det perfekte samlingspunkt for både brugere af biblioteket og resten af byens borgere.

legeplads
D.11.12.2017 Litteraturlegepladsen – prisoverrækkelse af formidlingsprisen

Læs pressemeddelelsen om formidlingsprisen her: 

Se flere billeder af den eventyrlige Litteraturlegeplads her: 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive vist. Du skal udfylde felter markeret med *