Alle blogs, Cases

Uddannelse i verdensklasse kræver indretning og indeklima i verdensklasse

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at vores vigtigste ressource, og fundamentet for vores velstand, er vores viden. Men når ens vigtigste ressource er viden, må man også tage højde for, at man med globaliseringen er i skarp konkurrence med hele verden. Når vores børn afslutter deres uddannelser, skal de konkurrere med dygtige folk fra Kenya, Vietnam, Kina, Georgien, Indien, Brasilien, og listen fortsætter.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi ved børnenes første møde med uddannelsessystemet, skaber de bedst tænkelige rammer for indlæring. Vi skal skabe rum, hvor alle børn, uanset deres baggrund og køn, kan udvikle sig fagligt og få lagt et fundament for deres videre færd i uddannelsessystemet.

 

PantoMove stol
PantoMove stol

Kvalitetsstole bør ikke forbeholdes de voksne
Men hvor skal man starte? Først og fremmest bør man se på, hvor barnet opholder sig mest gennem skoletiden. Svaret er på en stol i klasselokalet. Hvor man på kontorer oftest ser flotte og ergonomiske stole, designet med omtanke for brugeren, er skolemøbler desværre primært udarbejdet med tanke på pris. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan produktiviteten og humøret ville falde, hvis medarbejderne i et moderne kontorlandskab sad på stole af samme kvalitet.

 

Hvis børn skal kunne sidde stille og høre efter, bør de sidde på kvalitetsmøbler, der er designet med øje for deres behov. Det er årsagen til, at vi leverer skolemøblet PantonMove, designet af Verner Panton. Han har formået at skabe stole, der er tilpasset barnets ergonomi. Stolen gør det også muligt for barnet at vippe til alle sider, uden at det larmer. Således undgår man at urolige børn forstyrrer undervisningen. Hertil får man også en bæredygtig stol, lavet af 100 % genanvendeligt plast, så man har muligheden for at træffe et grønt valg.

Stolene er lette, så man nemt kan rokere om i klasselokalet efter behov, samtidigt med stolen kan klare mange års slid. Det er en effektiv, bæredygtig og langtidsholdbar løsning til at skabe et bedre læringsmiljø. 

Pædagogiske værktøjer kan skabe god akustik
Alle, der har opholdt sig på en skole, ved, at støjniveauet langt fra er behageligt. Kombinationen af indestængt energi og hormoner, kan omkring frikvartstid skabe et kaotisk sammensurium af skrig og skrål. Selv gruppearbejde kan skabe forstyrrende larm, hvis ikke skolerne er skabt med akustikken for øje. Larmen går ud over indlæringen og til tider sundheden, da lærere og pædagoger kan få varige høreskader.

Støjdæmpning kommer i mange afskygninger, men blandt de mest effektive er skillevægge eller støjdæmpende vægelementer, der opfanger ubehagelig rumklang. For at tilføre ekstra værdi, kan man samtidigt få printet motiver på rammerne, af eksempelvis alfabetet, solsystemet eller noget helt tredje, så de ikke alene skaber et sundt indeklima, men også bidrager til den overordnede indlæring.

Tænker vi i baner som disse, kan vi skabe læringsrum, der kommer eleverne til gode her og nu, og som på sigt kommer hele samfundet til gode. Hvis vi skal have uddannelser, der er i verdensklassen, kræver det, at faciliteterne omkring også er det. Kun derved får vi skabt en skole, der kan forberede børnene til fremtidens udfordringer.

 

Case: Ellebjerg Skole, København SV

Billedetekst: UNO UNIQA Group leveret nye undervisningsmøbler, møbler til gangarealer og lærerværelset på Ellebjerg Skole, hvilket blandt andet indebærer PantoMove stole og støjdæmpende skillevægge:

Vi har fået rum hvor lærerne kan forberede sig i ro og fred, samtidig med der er mulighed for at lærerne kan spare med hinanden. Løsningen har været med til at forbedre vores arbejdsmiljø, fortæller Jytte Lindberg Jensen, Administrativ leder på Ellebjerg Skole.

 KONTAKT OS OG FÅ ET GRATIS INDRETNINGSFORSLAG TIL DIN SKOLE 

 

 

Uncategorized

Vi tager del i det sociale ansvar

Onsdag d. 18. april 2018, fik vi besøg af TV2 Lorry og Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke.

Et tæt samarbejde med Køge Kommune har resulteret i en sej kollega, som vi ikke kunne være foruden.  Leif arbejder hos os 2 dage om ugen, og han hjælper med mange praktiske ting på vores hovedkontor.

Vores samarbejde med Køge Kommune går på, at vi har åbnet døren op for en ny kollega via. dagtilbuddet ITC, der er et arbejds- og samværstilbud rettet mod borgere med psykisk udviklingshæmning og erhvervet hjerneskade.

Du kan se og læse mere om samarbejdet med Køge Kommune og Leifs oplevelse i TV2 Lorrys seneste indslag:

SE INDSLAGET HER

 

Alle blogs, Cases

Multibanen er meget mere end en boldbane

Vores mål har gennem de seneste år været at udvikle og sammensætte unikke og solide multibaner, som passer til det udeareal banen skal placeres i. Men udover at multibanen kan integrere utallige sportsdiscipliner og bygges i alle størrelser, så er multibanen mere end en boldbane. Lad os fortælle dig nogle facts, du måske ikke vidste om vores multibaner:

11 ting, du måske ikke vidste om multibaner

1

Multibanen aktiverer personer, som normalt ikke er aktive i dagligdagen

6

Multibanen er designet til at være et socialt samlingspunkt

2

Du kan bruge multibanen året rundt. Den har nemlig ingen sæson

7

Multibanen er god for mindre ressourcestærke familier

3

Multibanen fremmer social trivsel, bevægelse og aktivitet

8

Multibanen er for alle – uanset alder, køn, etnicitet og niveau

4

Multibanen kan bruges med familien

9

Multibanen øger interessen for foreningslivet

5

Multibanen genopliver lokalområdet med ny energi

10

På multibanen taler alle samme sprog

11

Du kan søge støtte til dit multibaneprojekt gennem Nordeafonden.dk

Få et gratis løsningsforslag til dit multibaneprojekt og kom et skridt nærmere drømmen.

Tryk her, hvis du er fra en boligforening, kommune, idrætsforening/klub eller arkitektvirksomhed:

Ja tak, jeg ønsker et gratis løsningsforslag

 

Tryk her, hvis du er fra en skole eller institution:

Ja tak, jeg ønsker et gratis løsningsforslag

Cases

Værdigivende udezoner i små og store størrelser

Hvad gør du, når pladsen er trang, men ønsket om et aktiverende udemiljø er stort?

I en tid med rivende udvikling opleves der fortsat mange nye byggeprojekter, renoveringer og ombygninger. Udearealerne tænkes heldigvis ofte ind i projekterne, da gode udezoner på mange måder giver værdi i form af bedre livsstil og aktivitetsmuligheder.

Det er især hos boligforeninger og skoler, at udearealerne har en stor betydning; I skolerne aktiverer de gode udearealer eleverne til motion, social udvikling og læring. For boligforeninger betyder gode opholdsområder meget for foreningens beboer og lokalområdet, da det her er vigtigt at skabe muligheder til forskellige udendørs aktiviteter, såsom motionsmuligheder og legeområder til de mindste.

Frederiksholm Karre, København S
Frederiksholm Karre, København S

Udearealer kan nytænkes på mange måder – alt efter hvilket behov, der opleves i projekterne. I de større byer skal man især være opmærksom på, hvordan den trange plads udnyttes mest optimalt. I en temastatistik lavet af Landsbyggefonden (2016) konstaterer de, at der er stor forskel på de almene boligafdelingers udearealer. Fra det laveste snit på 45 m2 pr. bolig i Frederiksberg Kommune til 386 m2 pr. bolig i Læsø Kommune, opleves der et meget stort spænd. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan man kan løfte udearealerne i begge scenarier med henholdsvis få og mange m2 på bedste vis.

Gildbroskolen i Ishøj
Gildbroskolen i Ishøj

Der er ikke en bestemt formel på, hvordan et udeareal præcist skal se ud – og det gør det endnu mere spændende! Innovationen og kreativiteten sættes på prøve og ofte lykkedes det at skabe noget ganske unikt – om det er et sportsanlæg, et bål-og opholdsområde eller en fantastisk legeplads.

Det handler først og fremmest om at undersøge sammensætning af brugerne af udearealet – enten de eksisterende eller de brugere, man på sigt ønsker at tiltrække. En boligforening med en imponerede legeplads tiltrækker naturligvis flere børnefamilier. Når de faktorer er identificeret er du godt på vej til at sætte de helt rigtige rammer for din kommende udezone.

lüders konditag
Konditaget Lüders i Nordhavn

Hos UNO UNIQA Group har vi i mange år arbejdet med store og små udearealer lavet ud fra meget forskellige ønsker og behov.

Læs vores blog indlæg om hvordan du kan udnytte dine tagarealer her

Nyheder, Uncategorized

Det næstbedste mødested i Storkøbenhavn hylder litteraturen

Litteraturlegepladsen får en fornem andenplads, som Storkøbenhavns mest levende mødested.

Dansk Arkitektur Center (DAC) kårede den 15. december 2017 Storkøbenhavns mest levende mødesteder.
Den unikke temalegeplads i Gladsaxe, som har sin inspirationskilde i dansk litteratur, fik mange stemmer og endte på en flot andenplads. Den blev kun overgået af Papirøen i København.

Bibliotekshaven har alt hvad det perfekte mødested skal have. Den har grønne områder, aktiviteter til leg og bevægelse og inviterer alle aldersgrupper til at samles og nyde de kreative omgivelser. Og netop disse faktorer har fået især borgerne i Gladsaxe og de mange besøgende til at give deres stemme til Bibliotekshaven.

UNO UNIQA Group er glade for at kunne være med i det unikke projekt, hvor alt er skræddersyet og designet ned til mindste detalje.

Læs mere om den flotte placering her.

Bibliotekshaven fik også formidlingsprisen, læs mere om prisen her. 

Se flere billeder af Bibliotekshaven her. 

 

 

 

Nyheder

Gladsaxe Bibliotekerne vinder formidlingsprisen 2017 med Litteraturlegepladsen

Gladsaxe Bibliotekerne fik overrakt formidlingsprisen af kulturminister Mette Bock

Bibliotekshaven

D. 27. august 2016 blev litteraturlegepladsen foran Gladsaxe Hovedbibliotek indviet og d. 11. december 2017 blev legepladsen belønnet med formidlingsprisen.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Gladsaxe Bibliotekerne har med litteraturlegepladsen genopfundet litteraturformidlingen til børn ved at sætte vores rige børnelitteratur i spil på en helt ny måde. Biblioteket har udnyttet et område udenfor, og integreret det flot med børnebiblioteket, så det danner en litteraturlegeplads. Den klassiske og den interaktive litteraturformidling smelter på den måde sammen på forbilledlig vis. Litteraturlegepladsen er desuden et fint samarbejdsprojekt, som har involveret en lang række interessenter, og som både henvender sig til børn, motionister og ældre.”

Trine Græse - Gladsaxe Borgmester, Mette Bock - Kulturminister, Jakob Lærkes - Bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne 
Trine Græse – Gladsaxe Borgmester, Mette Bock – Kulturminister, Jakob Lærkes – Bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne

UNO UNIQA Group står bag det eventyrlige projekt:

Arkitekt, MAA i UNO UNIQA Group, Kamilla Born Frost, er idémageren bag den store legeplads, hvor visionen har været at tegne et univers, hvor bøger bliver til bevægelse, læring og leg. ”Bøger er en eventyrlig verden, som børn kan fordybe sig i. Det ville jeg gerne reflektere i legepladsen, som skulle være mere end blot bogstaver og bogomslag. Den skulle være et sted, hvor børnene kan leve sig ind i bøgernes verden med citater, figurer og fortællinger, hvor de kan lege, læse, lære og føle,” fortæller Kamilla Born Frost.

Legepladsen er blevet en stor succes og det bliver bekræftet af den flotte pris. Prisen bliver tildelt det bibliotek, som på bedste vis formår at formidle sine tilbud til borgerne. Prisen har til formål at sætte fokus på bibliotekernes store formidlingsindsats og deres bestræbelser på at gå nye veje for at skabe nye brugere.

Litteraturlegepladsen er blevet det perfekte samlingspunkt for både brugere af biblioteket og resten af byens borgere.

legeplads
D.11.12.2017 Litteraturlegepladsen – prisoverrækkelse af formidlingsprisen

Læs pressemeddelelsen om formidlingsprisen her: 

Se flere billeder af den eventyrlige Litteraturlegeplads her: 

 

 

 

Nyheder

UNO UNIQA Group er med på 2 af årets byggerier

Byggebranchen har kåret årets byggerier 2017

Med mere end 50 nomineringer er de tre vindere nu fundet. Heriblandt finder vi Vadehavscentret og LEGO House, som begge vinder i kategorien ‘Åben’.

Det er to suveræne byggerier med hver deres unikke måde at tolke arkitektur på.

UNO UNIQA Group er stolte over at kunne bidrage til begge projekter med både store og mindre tiltag. Vi har leveret og lagt det imponerende 300 tons gummiunderlag til det farverige tag i Billund, samt leveret to stilrene og hærværkssikrede trampoliner til Vadehavscentret.

Læs mere om vores projekt i Billund her

Lego house

Læs mere om dommerkomiteens begrundelser af begge projekter her

Vadehavscenteret

 

Nyheder

Ryk legen op på byens tage

lüders konditag

Aktive byrum på tagene giver flere aktivitetsmuligheder i byerne.

Aktive byrum og aktivitetsområder på tagene er i stigende efterspørgsel i de moderne nybyggerier. Arkitekterne bruger efterhånden alle tegnevinkler til at udnytte de områder, som hidtil ikke har været traditionelle opholdssteder – og det skaber stor glæde blandt byens folk.

Der skabes flere nye opholdssteder på bygningers tage. Især i de større byer, hvor der sker en større tilflytning end udflytning, er behovet for nytænkning stort, når det gælder udearealerne. Der ses derfor en naturlig anvendelse af tage som sociale samlingssteder. Disse nye udespots har potentiale til fremover at blive byens nye parker.

drone-Copenhagen international school-6

De traditionelle mødesteder er blevet løftet op i højderne – også i Danmark:  Konditaget Lüders ligger på toppen af et parkeringshus i Nordhavn. Her er der nu 2.400 m2 offentligt byrum med faciliteter til træning, ophold og leg i 24 meters højde. Et andet sted i Nordhavn har en ny skole, Copenhagen International School, udnyttet tagene til at få hele seks flotte boldbaner integreret. Nu har skolen flere motionsmuligheder for eleverne – og med en ganske imponerende udsigt. Hos den integrerede institution Den Flyvende Kuffert, har man benyttet alle ledige kvadratmeter til glæde for børnene. De har udnyttet taget og fået etableret en motorisk legeplads. Det et tre rigtige gode eksempler på, hvordan arkitekter udnytter byens tage.

Det er ikke kun i hovedstaden, at der sker arkitektoniske udfoldelser: Det imponerende LEGO House i Billund, designet af  arkitekten Bjarke Ingels, har fået et ikonisk tag med 12 unikke farver lavet af naturgummi og genbrugsgummi. Her kan de besøgende komme op på taget og nyde udsigten, hænge ud og være aktive i de bløde omgivelser.

Lego house

Denne nye trend resulterer i unikke designs i vores byrum. Der bliver anvendt moderne udgaver af legeinstallationer, designet sportsområder i trendy stil, anvendt miljøvenlige materialer, som eksempelvis genbrugsgummi – og ikke mindst kommer der urbane grønne områder på toppen af bygningerne.

For mange af os er uderummene et fristed, hvor både hjerne og krop kan afstresse. Fremtidens opholdssteder på byernes tage kan være med til at forme lokalområdernes identitet og image i form af sunde tiltag og aktivering af borgerne. De mange uudnyttede tage kan fremover give stor værdi for lokalområdet.

Hos UNO UNIQA Group kan vi hjælpe med at realisere endnu et indbydende udemiljø og hjælpe jer med at se mulighederne på toppen af jeres næste projekt. Få et uforpligtende og gratis løsningsforslag her.

Cases

Nu kåret til årets byggeri:
The Colorful Roof made by
UNO UNIQA Group

Lego house

Hemmeligheden bag LEGO House´s farvestrålende tag er 300 tons unikt naturgummi fra UNO UNIQA Group

Hos UNO UNIQA Group har vi i årevis anvendt dette fantastiske materiale som kreativt underlag til vores arkitekttegnede legepladser. Så glæden var stor, da vi blev bedt om at byde ind med vores ekspertviden.

 

Den seneste tilføjelse til LEGO imperiet, det arkitektoniske vidunder LEGO House, er designet af arkitekt Bjarke Ingles. Den 28. september 2017 blev det imponerende bygningsværk indviet i Billunds bymidte og det åbnede op for et helt unikt LEGO univers. LEGO House har været undervejs i 7 år, og det har taget 4 år at fuldende byggeriet.

Bygningens mange detaljer viser, hvor komplekst og fænomenalt den nye attraktion er. LEGO House har masser af karakter og viser sin sande figur og inspirationskilde fra de kendte legoklodser. Bygningen er nemlig bygget op af 21 gigantiske LEGO-lignende klodser, som sætter fundamentet for hele strukturen. Indeni er bygningen indrettet med store rum og legezoner i forskellige farver, som fejrer leg og logik.

LEGO House (31)

Et af de mest unikke træk i bygningens arkitektur er de farverige tage med 12 speciallavede farver. UNO UNIQA Group har udlagt hele taget i hånden og det har taget +2.000 timer at færdiggøre. Det farverige tag er lavet af kreativt faldunderlag i gummi, som består af en blanding af naturgummi og genbrugsgummi.

Der er anvendt næsten 300 tons gummi til taget, hvor hele 75% består af genbrugsgummi. Farverne er designet til at matche LEGO’s genkendelige farver og dette tiltag samler hele konstruktionen. Det enestående gummitiltag ovenpå LEGO House baner vejen for fremtidige byggeprojekter og brugen af genbrugsgummi. Miljøvenlige tiltag kommer fremover til at være de helt definerende faktorer i konstruktioner.

LEGO House projektet krævede de stærkeste kræfter og bedste materialer for at kunne fuldende den nye seværdighed i Billund. Vi er glade for, at vi takket være vores ekspertise og professionalisme blev valgt til opgaven. Vi skulle levere verdens bedste gummiunderlag til legoklodsens nye hjem!

Se flere flotte billeder af det farverige tag på LEGO House her

LEGO House (8)

Cases

Danmarks største og mest bæredygtige internationale skole er åben

drone-Copenhagen international school-12

Boldbure og genbrugs-gummiunderlag: UNIQA var sparringspartner fra start til slut

Et af vores seneste projekter er udarbejdet i samarbejde med C.F. Møller Architects, som har tegnet den nye flotte campus for Copenhagen International School i Nordhavn, København. Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten og skolen er opdelt i fire mindre delskoler. Hver delskole er tilpasset til at opfylde børnenes behov på forskellige alderstrin.

Den nye skole, der er bygget med bæredygtige elementer fra inderst til yderst, skal spille en afgørende rolle ved at uddanne skolens elever til en global fremtid med fokus på bæredygtighed.

Skolebygningens enestående facade har 12.000 solcellepaneler, som hver især er vinklet til at skabe en paillet-lignende effekt. Det gør skolen til et af verdens største solcelleanlæg integreret i et byggeri og panelerne kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug.

CIS har en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen er et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter.

Eleverne har fået de helt rigtige sportslige rammer – både inde og ude. UNIQA har været samarbejdspartner på det aktive udemiljø. Her er der lagt miljøvenligt gummiunderlagt – både som underlag, som løbebane og som en skulpturel trappe – lavet af genbrugsmaterialer, installeret multibaner til både fodbold og basket og lavet en lille legeplads. Vi har desuden installeret 7 boldbure på tagene med en imponerende udsigt ud over Nordhavn og vandet.

Den samlede byggesum for det 25.000 kvadratmeter store campus er på over 500 mill. kr.

Se flere billeder fra projektet her