Bevægelse & motorik

Favoritredskaber til udvikling af børnenes motoriske færdigheder

Med bevægelse og motorikredskaber fra UNO UNIQA Group sikrer I, at børnene får motioneret nok i løbet af dagen, samtidig med, at de udvikler deres motoriske evner. Gør hverdagen sjovere for børnene og skab et område med mange smil og hvor mange børn kan aktiveres samtidig.

Få vejledning til de helt rette motoriske redskaber, der passer til dit behov

Bevægelses- og motorikguide

For os er motorik, motion og bevægelse nøgleord, når vi tegner løsningsforslag


BRUG AF RUMMET
Overvej hvor mange der bruger rummet samtidigt og til hvilke aktiviteter. Måske skal et rum kunne anvendes til flere ting?

MULTIFUNKTIONALITET OG FLEKSIBILITET
Tænk flere funktioner ind i jeres rum og møbler for maksimal udnyttelse af pladsen. Fleksible møbler er optimale til aktive børn, hvor bevægelse, leg og fantasi fremmes. Bevægelse og motorikredskaberne kan bruges på forskellige måder og niveauer og kan nemt gemmes væk efter brug.

SANSEMOTORIK
Hvert rum bør have mange forskellige overflader, så man kan gå på sanselig opdagelse. Tænk i en labyrintisk tilgang til rummet og hav en differentieret møbelsammensætning, der lægger op til bevægelse og udforskning.

MOTORISK UDVIKLING I SIKRE RAMMER
For at børnene kan udvikle sig optimalt, er det vigtigt, at de kan prøve deres grænser af. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige faldunderlag, så de kan teste grænser uden at komme til skade.

Personlig udvikling

Der er en direkte sammenhæng mellem de motoriske færdigheder ved skolestart og den fremtidige udvikling. Det er derfor utrolig vigtigt at give børnene mulighed for at udfordre deres egen bevægelse og motorik. De skal afprøve grænser under sikre forhold og lære at bevare fatningen i pressede situationer.

  • At bekræfte sig selv gennem nye udfordringer
  • At afprøve og udfordre egne grænser
  • Bevare fatningen i usikre situationer
  • Den vigtige test af grænserne – risiko og chancer

Mette
DAGLIG LEDER, BARNDOMMENS LAND

Motorikrummet i vores børnehave er børnenes foretrukne legerum. Det er altid optaget og man skal booke sig ind i god tid.